Kleur

Hulp nodig bij het kiezen van een passende kleur in uw huis? Kleur bepaalt een belangrijk deel van de uitstraling van uw huis. Loenens komt graag bij u langs voor een passend kleuradvies. Diverse kleurboeken, kleurstalen en – waaiers zijn aanwezig om samen met u te bepalen welke kleur het beste bij ieder onderdeel van uw huis past. Desgewenst kunnen we de kleurenwaaier bij u achterlaten zodat u thuis op uw gemak de juiste kleuren kunt uitzoeken. Tevens kunnen wij u een goed beeld geven hoe uw huis er na de schilderbeurt uitziet. In veel gevallen schilderen we alvast een klein oppervlak van uw huis in de nieuwe kleur zodat u zelf kunt zien of het naar uw wens is. Is het niet de juiste kleur dan schilderen we het zo weer over.

Verf en traditioneel kleurgebruik

Hoewel het hoofddoel van het schilderen van de buitenzijde van de woning het aanbrengen van een beschermende laag is, hebben vele verfkleuren een rijke traditie en zijn hierdoor van historische waarde. Veel fabrikanten van verven hebben traditionele, verfkleuren in hun assortiment opgenomen, die gebaseerd zijn op de rijke traditie van het kleurgebruik in Nederland door de jaren heen. Onderstaand een aantal populaire en gewaardeerde verfkleuren op een rijtje.

Meer informatie en voorbeelden over Authentieke Sikkens kleuren kunt u vinden op pagina ‘authentieke kleuren’ van deze website.

Digitale Kleurenmeter

In één oogopslag de kleur van de wand bepalen, passend bij de vloerbedekking. Met het blote oog is dit vaak moeilijk en met een kleurenwaaier kost het zoeken naar de juiste kleur vaak veel tijd. Met een digitale kleurenmeter van Sikkens vindt je de juiste kleur, met bijbehorende ACC Sikkens codering in een handomdraai.

Klik hier voor meer informatie over de kleurenmeter.

Inspiratie voor je interieur

Om alvast inspiratie op te doen voor de kleuren kunt u onderstaande folders aanklikken. In deze folders worden de hoofdtrends van de afgelopen jaren en 2013 besproken. Elke hoofdtrend is doorvertaald naar een kleurpalet. In beeld wordt getoond wat de diverse kleuren in het interieur doen. Bij alle kleuren staan kleurcodes vermeld, die gemengd kunnen worden in Sikkens producten. Van hoogglans lak tot matte muurverf.

Kleuradvies op maat Voor meer kleuradvies op maat en voor de perfecte kleurensamenstelling kunt u onder andere terecht bij volgende bedrijven: machinehuis.nl, villadesta.nl

Klik op de folders hiernaast om deze te bekijken.