oude technieken

Ook voor restauratie en het werken met oude technieken, worden de vakmensen van Loenens schilderwerken en houtrenovaties vaak ingeschakeld. Achterstallig onderhoud of het opknappen van vervallen woningen? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij hebben bijvoorbeeld ervaring in het aanbrengen en herstellen van ornamenten, marmertechnieken en houtimitatie. Als u dat wenst brengen wij alles weer in de oorspronkelijke staat.

Een hout of marmer imitatie is een zeer natuurlijk uitgevoerde geschilderde imitatie van een bepaalde hout of marmer soort. Het is vaak een nabootsing van materiaal dat erg duur is. Tegenwoordig is er weer veel meer vraag naar deze vorm van oude schildertechniek.

Monumentenzorg maar ook particulieren en bedrijven met -vaak- oude of monumentale panden willen steeds vaker gebruik maken van het restaureren of het opnieuw aanbrengen van deze oude schildertechnieken zoals marmerimitatie, houtimitatie, vergulden of patineren.

Niet alleen bij restauraties speelt de marmerimitatie en houtimitatie een belangrijke rol. Ook nieuw aangebracht is het een aanwinst en opwaardering van uw bezit. Bij houtimitaties worden decoratieve houtsoorten als mahonie, grenen, eiken en teak nageschilderd met hun natuurlijke nerf, glans en soorteigen kleuren.

Marmerimitatie
Om verschillende redenen wordt er gekozen voor het imiteren van marmer. Veelal omdat sommige marmersoorten heel mooi, maar ook heel duur zijn. Ook door het zware gewicht van marmer of door bouwtechnische problemen kan voor een imitatie worden gekozen. Het is de kunst om marmer zo natuurgetrouw te imiteren. Het is telkens weer de uitdaging om, rekening houdend met de wensen en smaak van de opdrachtgever, tot een goed resultaat te komen.

Marmerimitaties wordt toegepast bij verschillende objecten: muren, deuren, lambrisering, kunstobjecten. De kleurstellingen van verschillende soorten marmer zoals carara (wit marmer), vert de mèr en port d’or zijn dermate decoratief, dat het echt niet van echt te onderscheiden is. U zult versteld staan van het resultaat. Loenens schildert voor u levensechte marmerimitaties en geeft zo ook uw huis de nostalgische sfeer terug. Ook nieuw aangebrachte marmerimitaties zijn een aanwinst voor uw interieur.