Wandafwerking

Wilt u iets bijzonders op één of meerdere wanden van uw woning? Loenens zorgt voor het afwerken van uw wanden en plafonds. De juiste wandbekleding creëert ruimte en sfeer in uw interieur.

Op het gebied van wandafwerkingen verzorgen wij tal van mogelijkheden. Natuurlijk adviseren wij op het gebied van behang en kunnen wij leveren in verschillende kleuren en dessins.

Loenens verzorgt zowel de traditionele wandbekleding alsook de nieuwste ontwikkelingen en trends. Wij bieden veel verschillende soorten wandafwerkingen aan zoals:

  • sauzen van wanden en plafonds met speciale muurverven
  • behangen van wanden
  • scannen van wanden met scanbehang
  • aanbrengen sierpleisters, spachtelputz (in samenwerking met onze partners)

Waar nodig voeren wij in samenwerking met onze partners ook stukadoors werkzaamheden uit.

Uitgaande van uw persoonlijke wensen en ons advies op maat zorgen wij voor een stukje vakwerk op uw wand!

Sausen van wanden en plafonds
Sausen betekent letterlijk het aanbrengen van een muurverf op een steenachtige ondergrond. Uw muur laten sausen met een speciale muurverf zorgt ervoor dat uw muur er het langst mooi uitziet. Dat kan in het wit, maar ook in andere kleuren, passend bij uw interieur of bij de kleur van andere wanden.

Het is wel noodzakelijk dat er geen oneffenheden in uw muren aanwezig zijn. Na het eerst grondig repareren en kitten van de af te werken muren en plafonds sausen wij het werk in een door u gewenste kleur. Vaak wordt er te simpel over schilderen gedacht. Als u een schitterend resultaat wenst dan zijn voorbereidingshandelingen meer dan noodzakelijk om u een strak resultaat te garanderen. De technieken waarmee muurverf aangebracht wordt zijn verschillend. Zo kan het o.a. handmatig als machinaal (spuitwerk) aangebracht worden tevens zijn er ook decoratieve technieken mogelijk.

Schildersbedrijf Loenens bespreekt graag met u alle mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen bepalen we wat er precies nodig is en hoe we de ruimte het beste kunnen sausen. Uiteraard profiteert u van jarenlange ervaring en is uw muur snel klaar. Zo hoort het ook!

Behangen
Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Een hele kamer, een wand of een deel van de muur. Talloze soorten, kleuren, afmetingen, natuurlijke materialen, maar ook mooie design prints, het is allemaal mogelijk.

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van wand- en plafondafwerking. Daarbij is het ook van belang welk soort wanden gedaan moeten worden.

Zo werkt Loenens regelmatig met traditioneel behang maar ook vinyl behang, foto behang, behang in hout-looks zoals bamboe behang, exclusieve wandbekleding op basis van textiel of vinyl en het glasweefsel behang.

Glasweefsel is een scheurbestendig basismateriaal, leverbaar in verschillende dessins. Het wordt na het aanbrengen overgesausd met een hoog kwalitatieve latex. Na droging is dit type wandafwerking naadloos en zeer goed reinigbaar. Meer informatie kunt u vinden op pagina ‘scannen’ op deze website.

Meer informatie over behang kunt u vinden op de volgende websites: www.intervos.nl, www.eijffinger.com, www.tassoglas.se

Wij komen graag met een collectieboek bij u langs.

Loenens helpen u graag met het maken van die keuze en bij het bepalen van de juiste wandafwerking.

Scannen
Scan behang staat ook bekend als glasvezelbehang. Glasweefsel is van een hoogwaardige kwaliteit en heeft een speciale voorbehandeling ondergaan. Hierdoor laat het werkt het goed in. Het is extra sterk en milieuvriendelijk en het kan zonder inweektijd op de wand worden aangebracht. Glasweefsel is toepasbaar als ondergrond voor bijna elk type muurverf en verschillende andere verftechnieken.

Het is de ideale wandafwerking wanneer uw wanden naden of scheuren bevat of deze juist wilt voorkomen. Kleine oneffenheden worden hiermee weggewerkt en het scan laat zich na goede droging makkelijk over sausen in elk gewenste kleur. Scan behang is schimmel en rottingsvrij, stootvast, brandvertragend, warmte-isolerende en verkrijgbaar in vele verschillende dessins.

Zeker in het geval van nieuwbouw is glasweefsel een uitstekende keuze, omdat nieuwe muren tot zes jaar na de bouw nog kunnen gaan scheuren. Dit is voor glasweefsel veel minder een probleem omdat het scheur overbruggend is. Ook kan het achteraf op een gescheurde muur vaak direct op de onderliggende laag worden geplakt.

Meer informatie over scan kunt u vinden op de volgende websites: www.intervos.nl, www.eijffinger.com, www.tassoglas.se, www.erfurt.com