Beglazing

Wilt u een goed advies over de juiste glassoort voor uw woning? Geen probleem, want Loenens schilderwerken kan u uitgebreid informeren over diverse glassoorten. Dus naast schilderwerken kunt u bij ons ook terecht voor het leveren en zetten van enkel, dubbel, gehard, gelaagd glas of glas en lood. Wij zorgen zowel voor de levering van het glas als het advies op gebied van isolatieglas, interieurglas, glas en lood, glas in monumenten, zonwerend glas, geluidsisolerend glas, veiligheidsglas en brandwerend c.q. brandvertragend glas. U krijgt altijd het glas dat voor uw huis, pand of project geschikt is. Loenens glaszetters geven u graag een goed en deskundig advies dat past bij uw wensen en wij zorgen voor een geheel vrijblijvende offerte.

Glassoorten
Schildersbedrijf Loenens kan uw woning, winkel, kantoor, school of kerk voorzien van diverse soorten beglazing. Van hoog rendement (HR++) beglazing tot glas en lood.

Wij vervangen, repareren en plaatsen zowel enkel- als gefigureerd en dubbel glas in allerlei soorten. Dubbel glas en hoog rendement glas worden gebruikt voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie. Naast comfortverbetering scheelt het u ook aanzienlijk in uw stookkosten. Welk bedrag u terugverdiend is van meerdere factoren afhankelijk. Onder andere van stook-, ventilatie- en gebruikersgedrag, gasprijs en soort isolatieglas. Voor onderstaande glassoorten kunt u o.a. bij ons terecht:

Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen en plaatsen van alle soorten isolerend dubbel glas, ook in speciale uitvoeringen zoals isolatieglas met glas in lood, hoog rendementsglas, zonwerend glas, gecoat glas, veiligheidsglas, isolatieglas met kruisroeden, etc.

Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen zodat we kunnen bespreken wat in uw geval de juiste glassoort is.

Isolatieglas
Tegenwoordig worden alle nieuwbouw woningen en bedrijfspanden voorzien van dubbel glas (isolatieglas). De reden hiervoor is dat dubbel glas met zijn isolerende werking de warmte binnen houdt en de kou en geluid buiten. Tevens is het inbraakwerend vooral i.c.m. gehard floatglas of gelaagd glas. De spouw tussen de glasbladen is voorzien van droge lucht of gas (argon).   Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak glas gebruikt met dubbel of drievoudig hoog rendement glas (HR++ en HR+++). Hieronder enkele uitvoeringen van isolerend glas:

gewoon dubbel glas  HR glas  HR+ glas  HR++ glas  HR+++ glas (drievoudig glas)  voorzetramen

In de spouw tussen de glasplaten van gewoon dubbel glas zit droge lucht. Tussen de glasplaten van HR++ en HR+++ (en het meeste HR+) glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.

Aan de binnenzijde van alle HR-glassoorten zit ook een onzichtbare coating (laagje), die de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk warmte; zonlicht laten ze grotendeels door. Er is ook glas met een zonwerende coating, die laat minder zonlicht door. Dat is koeler in de zomer, maar in de winter profiteert u minder van de zon.

HR++ glas biedt bijna evenveel energiebesparing, maar tegen lagere kosten.

HR+++ glas is uit oogpunt van energiebesparing de beste keuze. Vanwege de hoge kosten wordt het alleen gebruikt voor woningen waarin de hoogste energiebesparing wordt nagestreefd.

Voor- en nadelen dubbel glas

Het vervangen van enkel glas door HR++ glas leidt tot energiebesparing: gunstig voor het milieu en uw energierekening.

Minder kosten, tocht en lawaai

Het jaarlijkse gasverbruik daalt door HR++ ramen, bovendien zult u minder last hebben van tocht waardoor de thermostaat nog een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt isolerend dubbel glas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde.

Condens

Aangezien HR++ glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan ‘s nachts en ‘s ochtends condens ontstaan op de buitenzijde van het glas. Dit verdwijnt vanzelf in de loop van de ochtend. Klein verschil in licht HR+ en HR++ glas laat ongeveer één procent minder licht door, dan dubbel glas zonder coating. Dit verschil in lichtintensiteit valt niet op. Alleen als je glas met verschillende eigenschappen naast elkaar plaatst, kan je verschil zien.

Isolerend monumentenglas
Stolker MonuGlas, MonuSafe en MonuTempered vormen een passend alternatief voor glasrestauratie in monumentale panden. Een belangrijk aspect vormt de warmte isolatie. Dit glas is speciaal ontwikkeld voor isolatieproblemen met betrekking tot ramen en deuren in monumenten en historische gebouwen. Door de geringe dikte, is het product in nagenoeg elke situatie toepasbaar. Het past eenvoudig in bestaande vensters en maakt ze mooi en sterk. Als isolerend enkel of dubbel glas is het glas nauwelijks van het originele enkelglas te onderscheiden. Licht, sfeer en ruimte krijgen zo hun oorspronkelijke dimensie terug.

Isolerend dubbelglas met de dikte van enkelglas!

Naast isolatieglas met kruisroeden heeft Stolker Glas een passend alternatief ontwikkeld voor monumentale panden, zodat het karakteristieke gevelaanzicht van weleer gewaarborgd blijft. Bij restauratie of verbouwing van monumentale panden komen de ramen vaak het eerst in aanmerking voor vervanging. Een belangrijk aspect hierbij vormt de warmte isolatie in het kader van het terugdringen van de CO2 uitstoot. Stolker Glas heeft speciaal hiervoor het Stolker Monuglas ontwikkeld.

Stolker MonuGlas

Het Stolker MonuGlas is slechts 9 of 10 mm dun isolerend dubbelglas én is sinds kort ook leverbaar in 8 mm. Door de geringe dikte is het product in nagenoeg elke situatie toepasbaar. Stolker MonuGlas wordt uitgevoerd in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoudt die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten.

Stolker MonuGlas laat zich uitstekend combineren met Neutral S, zodat uw monumentale beglazing vanaf heden leverbaar is mét moderne prestaties.

EN673 Volgens EN673 kunnen met Stolker MonuGlas U-waarden behaald worden van 3.1 W/m2K luchtgevuld. tot een U-waarde van 1.6 W/m2K gevuld met Xenon. Mét behoud van neutraal doorzicht.

In het kader van veiligheid en bescherming tegen persoonlijk letsel is het assortiment MonuGlas uitgebreid met twee producten: het MonuSafe en MonuTempered. MonuSafe is een gelaagde samenstelling van 8mm dikte. Het MonuTempered is een geharde 4mm dunne ruit. Beide samenstellingen zijn voorzien van een warmtereflecterende coating en hebben de zachte onregelmatige spiegeling van oud getrokken glas.

Meer informatie over monumenten glas kunt u vinden op de volgende website: monumentenglas.nl

Glas en lood
Oude ramen worden gerepareerd of gerestaureerd. Het is ook mogelijk om bestaand glas en lood te laten restaureren en in dubbelglas te plaatsen. Er is een grote keuze uit glassoorten, patronen en kleurencombinaties. De karakteristieke sfeer blijft behouden en wordt gecombineerd met het comfort van dubbelglas. Ook nieuwe glas en lood panelen worden door Loenens gemaakt.

Zowel in een klassieke als moderne interieur zorgt het voor een verrassend effect en een fraaie lichtinval die een ruimtelijk karakter en uitstraling geeft. Glas in lood is een techniek waarmee je prachtige, sfeervolle details aan een huis kunt toevoegen.